Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 100g76kcal1.9g15.5g0.2g1g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Vesi133g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 4g35kcal0g0g4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen67g22kcal2.2g3.3g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss67g35kcal3.8g3.5g0.3g2.1g
Arkirae (Valio), annos 100g33g23kcal4g1.2g0.3g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas7.7g24kcal0.8g4.8g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1028g500kcal26.8g68.2g10.4g14.2g
Valittu annoskoko514g250kcal13.4g34.1g5.2g7.1g
Annoskoko puolitettuna257g125kcal6.7g17.1g2.6g3.6g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369