Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)2160g3607kcal302.4g23.8g280.8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1680g1008kcal25.2g218.4g1.7g15.1g
Kirsikkatomaatti, 50g1000g200kcal6g38g3g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 160g317kcal2.2g2.9g32g7g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10288g12209kcal674.2g571.4g851.2g44.8g
Valittu annoskoko5144g6105kcal337.1g285.7g425.6g22.4g
Annoskoko puolitettuna2572g3052kcal168.6g142.9g212.8g11.2g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240