Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2408g580kcal43.6g53g7.2g55.4g
Kuohukerma,valio,2dl1204g4094kcal24.1g36.1g421.5g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 723g2152kcal134.1g18.1g173.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]482g1590kcal130.1g0g115.6g0g
Sipuli (kuorittu)331g89kcal4.3g15.9g0.7g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10296g17009kcal672.4g246.2g1436.8g122g
Valittu annoskoko5148g8505kcal336.2g123.1g718.4g61g
Annoskoko puolitettuna2574g4252kcal168.1g61.6g359.2g30.5g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502