Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g1600g1424kcal112g224g6.4g81.6g
Paprika, punainen400g103kcal3.6g18.4g1.6g8g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Auringonkukkaöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g48g103kcal6.6g10.3g4g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)350g70kcal2.1g12.3g1.1g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g170g464kcal28g1.2g39.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200g320kcal5.4g5.4g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10296g6080kcal328g581.8g266g190.6g
Valittu annoskoko5148g3040kcal164g290.9g133g95.3g
Annoskoko puolitettuna2574g1520kcal82g145.5g66.5g47.7g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.7g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331097