Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 50g364kcal0.6g0.2g40.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.2g0.6g1.7g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)18g56kcal2.6g8.2g1.3g3.2g
Sokeri 85g346kcal0g85.1g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Raparperi 251g84kcal1.7g13.8g0.3g3.5g
Kaneli, jauhettu, annos 2g1g2.6kcal0g0.8g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1030g2225kcal34.6g290.6g97.4g18.8g
Valittu annoskoko515g1112kcal17.3g145.3g48.7g9.4g
Annoskoko puolitettuna258g556kcal8.7g72.7g24.4g4.7g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595