Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g160g143kcal11.2g22.4g0.6g8.2g
Paprika, punainen40g10kcal0.4g1.8g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 3g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Auringonkukkaöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g4.8g10kcal0.7g1g0.4g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)35g7kcal0.2g1.2g0.1g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g17g46kcal2.8g0.1g3.9g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%20g32kcal0.5g0.5g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1030g608kcal32.8g57.8g26.6g19.2g
Valittu annoskoko515g304kcal16.4g28.9g13.3g9.6g
Annoskoko puolitettuna258g152kcal8.2g14.5g6.7g4.8g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.6g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331097