Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2221g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g222g136kcal29.1g2.4g0.9g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen178g506kcal53.3g3.6g30.2g54.4g
Forest honey (Marlene), annos 5g89g251kcal0.4g62.2g0.1g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g89g475kcal15.1g32.9g32.9g24.9g
Rypsiöljy rainbow222g1999kcal0g0g222.1g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1865g6156kcal223.8g1231.2g44.8g153g
Suola, annos 3g44g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g222g577kcal66.6g4.4g33.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10304g20200kcal776.6g2673.4g728.6g464.6g
Valittu annoskoko5152g10100kcal388.3g1336.7g364.3g232.3g
Annoskoko puolitettuna2576g5050kcal194.2g668.4g182.2g116.2g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421