Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g700g784kcal147.6g0g21g0g
Peruna (vanha, kuorittu)1259g1034kcal22.7g221.6g1.3g12.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g280g78kcal1.7g16.7g0.6g7g
Vesi2799g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.4g3.2kcal0.2g0.5g0g0g
Sipuli (kuorittu)98g26kcal1.3g4.7g0.2g1.7g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g15g43kcal2.3g0.5g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10304g3937kcal351.6g488g53.2g42.6g
Valittu annoskoko5152g1969kcal175.8g244g26.6g21.3g
Annoskoko puolitettuna2576g984kcal87.9g122g13.3g10.7g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934