Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)639g173kcal8.3g30.7g1.3g10.9g
Peruna, punnittu kuorineen 639g414kcal10.2g84.2g1.1g5.4g
Porkkana 639g209kcal4g35.5g1.3g16.3g
Paistijauheliha nauta 5%2557g3298kcal531.8g0g127.8g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6.4g18kcal0.7g2.4g0.2g1.7g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa639g1918kcal147g0g147g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10304g12058kcal1404g305.6g557.4g68.6g
Valittu annoskoko5152g6029kcal702g152.8g278.7g34.3g
Annoskoko puolitettuna2576g3015kcal351g76.4g139.4g17.2g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794