Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g299g72kcal5.4g9g1.5g5.7g
Sipuli 100g30kcal1.2g4.8g0.2g1.7g
Voi, 1 tl, 5 g15g109kcal0.1g0.1g12g0g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g75g157kcal17.2g0g9.7g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)17g28kcal0.5g0.5g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1032g813kcal50.4g32g52.2g15.2g
Valittu annoskoko516g407kcal25.2g16g26.1g7.6g
Annoskoko puolitettuna258g203kcal12.6g8g13.1g3.8g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573