Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 50g14kcal0.9g1.4g0.2g0.9g
Herkkusieni 33g5.3kcal0.7g0.1g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kiinankaali raaka 100g50g9kcal0.8g1.1g0.1g1.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4.2g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g10g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Porkkana 27g8.7kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Voi 1.7g12kcal0g0g1.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Paprika, punainen10g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 8.3g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g8.3g9kcal0.7g1.7g0g0.4g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl17g57kcal0.3g0.5g5.8g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g17g38kcal1.1g8.1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1033g359kcal11g33.8g18.4g11.2g
Valittu annoskoko516g179kcal5.5g16.9g9.2g5.6g
Annoskoko puolitettuna258g90kcal2.8g8.5g4.6g2.8g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416