Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen150g50kcal4.9g7.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai228g796kcal27.3g161.5g4.8g6.8g
Hiiva, 50g25g15kcal3.3g0.3g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g50g29kcal4.5g2.5g0.1g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]50g70kcal7g7g1.7g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1032g2102kcal94.2g357.4g33.8g61.6g
Valittu annoskoko516g1051kcal47.1g178.7g16.9g30.8g
Annoskoko puolitettuna258g525kcal23.6g89.4g8.5g15.4g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427