Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 750g568kcal14g115.6g1.5g7.5g
Kesäkurpitsa, tuore750g128kcal4.5g18.7g3g5.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1200g1992kcal228g0g120g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)600g210kcal6g41.4g3g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)188g506kcal56.2g0g31.9g0g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste188g1388kcal0g0g153.7g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 90g310kcal5g68.6g1.1g1.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1200g464kcal39.6g33.6g18g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 45g128kcal7g0.1g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10320g11479kcal724.4g570.4g687.4g32.8g
Valittu annoskoko5160g5739kcal362.2g285.2g343.7g16.4g
Annoskoko puolitettuna2580g2870kcal181.1g142.6g171.9g8.2g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467