Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g2993g718kcal53.9g89.8g15g56.9g
Sipuli 998g302kcal12.5g47.9g2g17g
Voi, 1 tl, 5 g150g1093kcal1.5g1.5g119.7g0g
Valkosipuli 100g108kcal7.9g16.3g0.6g2.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g748g1571kcal172.1g0g97.3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)172g275kcal4.6g4.6g25.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10320g8133kcal505g320.2g520.6g152g
Valittu annoskoko5160g4067kcal252.5g160.1g260.3g76g
Annoskoko puolitettuna2580g2033kcal126.3g80.1g130.2g38g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573