Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 120g486kcal0g119.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl499g1697kcal10g15g174.7g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g649g3627kcal54.5g356.8g220.6g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g2645g3703kcal92.6g555.4g119g5.3g
Mansikka,pakaste Rainbow1248g437kcal6.2g87.3g6.2g23.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10320g19898kcal326.6g2268.2g1041g58g
Valittu annoskoko5160g9949kcal163.3g1134.1g520.5g29g
Annoskoko puolitettuna2580g4974kcal81.7g567.1g260.3g14.5g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100