Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g65g363kcal5.5g35.7g22.1g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g265g371kcal9.3g55.6g11.9g0.5g
Mansikka,pakaste Rainbow125g44kcal0.6g8.8g0.6g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1034g1994kcal32.8g227.2g104.2g5.8g
Valittu annoskoko517g997kcal16.4g113.6g52.1g2.9g
Annoskoko puolitettuna259g498kcal8.2g56.8g26.1g1.5g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100