Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 19g101kcal0.2g0.1g11.2g0g
Sokeri 80g323kcal0g79.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 122g417kcal12.4g85.2g1.5g4.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)94g30kcal2.8g4.4g0g0g
Rypsiöljy 17g149kcal0g0g16.8g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 187g67kcal0.3g13.3g0.2g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1035g2173kcal31.4g365g59.4g16g
Valittu annoskoko517g1086kcal15.7g182.5g29.7g8g
Annoskoko puolitettuna259g543kcal7.9g91.3g14.9g4g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247