Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr150g183kcal30.5g0g6.8g0g
Pekoni rasvainen 53g197kcal6.3g0g19.4g0g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g1g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 15g42kcal0.3g0.4g4.2g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g19g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Papu valkoinen, keitetty 38g40kcal3.2g5.3g0.1g2.6g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g188g53kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1035g1075kcal82.4g18.4g61.4g7.2g
Valittu annoskoko518g538kcal41.2g9.2g30.7g3.6g
Annoskoko puolitettuna259g269kcal20.6g4.6g15.4g1.8g
Arvot/100g100g104kcal8g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94771