Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g100g170kcal20g0g10g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali250g53kcal3g8.5g0.5g5.3g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl5.5g14kcal0.7g0.1g1.2g0g
Siirappi, tumma10g32kcal0g7.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1036g624kcal48.6g40.4g28.6g14g
Valittu annoskoko518g312kcal24.3g20.2g14.3g7g
Annoskoko puolitettuna259g156kcal12.2g10.1g7.2g3.5g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587