Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g53g378kcal0g0g42g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 40g51kcal4.4g0.1g3.6g0g
Sokeri 30g121kcal0g29.7g0g0g
Ruislese (10g)14g29kcal2.1g3.6g0.6g5.5g
Vehnäjauho, sunnuntai91g319kcal10.9g64.6g1.9g2.7g
Leivinjauhe 3.5g6.1kcal0.2g1.3g0g0g
Puolukka 105g41kcal0.5g7.1g0.5g2.7g
Maitorahka, Valio, 0,388g57kcal9.6g3.7g0.3g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)70g46kcal2.2g3.4g2.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 21g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1036g2172kcal64.4g234.2g106.4g21.8g
Valittu annoskoko518g1086kcal32.2g117.1g53.2g10.9g
Annoskoko puolitettuna259g543kcal16.1g58.6g26.6g5.5g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557