Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 33g13kcal0.3g2.3g0.1g0.8g
Kaali, paistettu 23g19kcal0.3g1g1.4g0.5g
Sipuli, paistettu 10g11kcal0.1g0.5g0.9g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.3g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria42g54kcal5g0.5g3.7g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 146g80kcal2.3g19.1g0.2g1.2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g6.3g25kcal0.2g1.3g2.1g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos4.2g30kcal0g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1038g471kcal17g50.8g23.4g5.8g
Valittu annoskoko519g236kcal8.5g25.4g11.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna259g118kcal4.3g12.7g5.9g1.5g
Arvot/100g100g45kcal1.6g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777