Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g1000g1700kcal200g0g100g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali2500g528kcal30g85g5g52.5g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.8g1g12.5g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl55g138kcal6.6g0.8g12.1g0.1g
Siirappi, tumma100g320kcal0.1g74g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10360g6235kcal485.8g403.2g287.2g138.6g
Valittu annoskoko5180g3118kcal242.9g201.6g143.6g69.3g
Annoskoko puolitettuna2590g1559kcal121.5g100.8g71.8g34.7g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587