Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 433g543kcal47.6g1.1g39g0g
Sokeri 421g1707kcal0g420g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g124g383kcal22.3g50.7g9.9g22.3g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl643g2379kcal77.2g475.9g13.5g22.5g
Leivinjauhe 37g65kcal1.9g14g0g0.2g
Neljänviljanhiutale 148g489kcal15g86.1g5.2g17.1g
Fariinisokeri173g703kcal0g173g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g15g54kcal0.5g11.8g0.5g0g
Rypsiöljy 223g1969kcal0g0g222.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 495g226kcal14.8g23.7g7.4g0g
Raparperi 2473g833kcal17.1g136g2.5g34.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g18702kcal392.8g2784.6g601.2g193.4g
Valittu annoskoko5184g9351kcal196.4g1392.3g300.6g96.7g
Annoskoko puolitettuna2592g4676kcal98.2g696.2g150.3g48.4g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733