Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt892g410kcal28.5g42.8g13.4g0g
Hiiva 89g67kcal11.7g1g0.4g6.2g
Vehnäjauho, sunnuntai2141g7492kcal256.9g1519.9g45g64.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g143g91kcal5g0.3g35.7g0g
Kananmuna kuoreton 214g305kcal26.8g0.6g21.9g0g
Voi 357g2588kcal4.2g1.4g290.1g0g
Sokeri 607g2462kcal0g605.9g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g18g56kcal2g10.7g1.2g5g
Rusinat (Rainbow) 1 pss357g1142kcal10.7g253.3g2.5g34.6g
Sekahedelmä, kuivattu 357g795kcal12.4g156.5g2.9g29.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g30816kcal716.4g5184.8g826.2g278.8g
Valittu annoskoko5184g15408kcal358.2g2592.4g413.1g139.4g
Annoskoko puolitettuna2592g7704kcal179.1g1296.2g206.6g69.7g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984