Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 2672g1243kcal13.4g224.5g5.3g50.8g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g107g366kcal11.8g77.5g0g0g
Valkoviini kuiva 267g183kcal0.8g1.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2138g7268kcal42.8g64.1g748.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g18121kcal137.6g735.4g1507g101.6g
Valittu annoskoko5184g9061kcal68.8g367.7g753.5g50.8g
Annoskoko puolitettuna2592g4530kcal34.4g183.9g376.8g25.4g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038