Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2417g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 145g108kcal19g1.6g0.6g10g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 157g508kcal45.6g11g31.4g48.1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl870g2958kcal121.8g556.8g27g47.9g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1571g5655kcal204.2g1099.6g33g58.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g18458kcal781.2g3338g184g328.2g
Valittu annoskoko5184g9229kcal390.6g1669g92g164.1g
Annoskoko puolitettuna2592g4615kcal195.3g834.5g46g82.1g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116