Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%75g120kcal2g2g11.3g0g
Poronkäristys (Kylmänen)84g113kcal16.8g0.1g5g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g42g11kcal0.4g2.1g0.1g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g120g72kcal1.8g15.6g0.1g1.1g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto38g105kcal7.1g0g8.2g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g3g7.8kcal0.4g0.1g0.7g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1038g967kcal57.2g40g62.8g4.4g
Valittu annoskoko519g484kcal28.6g20g31.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna260g242kcal14.3g10g15.7g1.1g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.9g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763