Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 3.9g4.2kcal0.3g0.6g0g0.1g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g3.9g11kcal0.7g0g0.9g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Persilja 2.3g0.6kcal0g0g0g0.2g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g31g38kcal0.8g1.9g2.8g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g141kcal4.2g8g9.6g2g
Valittu annoskoko52g71kcal2.1g4g4.8g1g
Annoskoko puolitettuna26g35kcal1.1g2g2.4g0.5g
Arvot/100g100g136kcal4g7.7g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122