Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.7g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Hiiva 0.6g0.4kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.7g5.3kcal0.5g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.2g0.1g0.4g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g1.7g12kcal0g0g1.3g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)6.7g13kcal0g3.1g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki11g6.3kcal1g0.6g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu4.5g2.7kcal0g0.2g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g203kcal6g34.6g4g0.8g
Valittu annoskoko52g102kcal3g17.3g2g0.4g
Annoskoko puolitettuna26g51kcal1.5g8.7g1g0.2g
Arvot/100g100g194kcal5.7g33g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817