Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen21g6.9kcal0.7g1g0g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g5.2g4.2kcal0.1g0.3g0.3g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 19g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g52kcal2.4g8.6g0.6g0.4g
Valittu annoskoko52g26kcal1.2g4.3g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna26g13kcal0.6g2.2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g50kcal2.3g8.2g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324