Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 7.5g28kcal1.1g4.2g0.5g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.9g12.7g0.2g0.6g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g219kcal6g35g5.2g2.6g
Valittu annoskoko53g109kcal3g17.5g2.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna26g55kcal1.5g8.8g1.3g0.7g
Arvot/100g100g208kcal5.7g33.3g4.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623