Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 13g5.9kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.5g1.5kcal0g0.4g0g0g
Vesi6.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.3g3kcal0g0g0.3g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g5g16kcal0.6g3.6g0.1g0.6g
Pellavansiemenet, Pellavainen2.5g12kcal0.5g0g1g0.8g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g7.5g27kcal1g5.2g0.2g0.7g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g18g61kcal2.4g11.5g0.5g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g251kcal9.4g43.2g4.4g6.6g
Valittu annoskoko53g126kcal4.7g21.6g2.2g3.3g
Annoskoko puolitettuna26g63kcal2.4g10.8g1.1g1.7g
Arvot/100g100g239kcal9g41.1g4.2g6.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544