Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai10g36kcal1.2g7.2g0.2g0.3g
Sokeri 13g51kcal0g12.6g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten3.1g10kcal0.7g1.4g0.7g0.3g
Voi 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Tomusokeri 1dl=60g7.8g31kcal0g7.8g0g0g
Voi 1.2g9kcal0g0g1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g1.6g7.5kcal0.1g1g0.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g329kcal5.2g60.4g8g1.4g
Valittu annoskoko53g165kcal2.6g30.2g4g0.7g
Annoskoko puolitettuna27g82kcal1.3g15.1g2g0.4g
Arvot/100g100g311kcal4.9g57g7.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135