Gluteeniton siemenleipä

26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Anskunau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 100g594kcal23g12.6g49.5g6g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g40g114kcal12g0.8g6.8g14.8g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka140g493kcal16.8g100.8g2.4g0g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g12g63kcal2.5g4.5g3.8g4g
Saksanpähkinä 24g163kcal3.5g0.8g15.7g3.8g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g18g1.8kcal0.3g0g0.1g15.3g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g6g20kcal0.1g4.8g0g0g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g18g162kcal0g0g18g0g
Vesi, vesijohtovesi 160g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g3221kcal116.4g248.6g192.6g87.8g
Valittu annoskoko520g1610kcal58.2g124.3g96.3g43.9g
Annoskoko puolitettuna260g805kcal29.1g62.2g48.2g22g
Arvot/100g100g310kcal11.2g23.9g18.5g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=401210