Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.9g0.2g5.6g0g
Sokeri 85g344kcal0g84.7g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 116g21kcal0.7g2.9g0.5g0.8g
Rypsiöljy 60g529kcal0g0g59.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g445kcal13.2g90.8g1.6g4.5g
Leivinjauhe 3.3g5.8kcal0.2g1.3g0g0g
Ruokasooda 3.3g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl43g277kcal6.1g1.5g27.2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Rusina 20g58kcal0.6g12g0.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g3552kcal55.6g395.2g189.8g14.4g
Valittu annoskoko520g1776kcal27.8g197.6g94.9g7.2g
Annoskoko puolitettuna260g888kcal13.9g98.8g47.5g3.6g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980