Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 42g171kcal0g42.2g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl60g203kcal8.3g38.1g1.8g3.3g
Vehnänalkio, 0,25 dl12g40kcal3.6g4.1g1g1.7g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g224kcal0g0g24.8g0g
Rahka, valio75g48kcal7.4g3.1g0.2g0g
Mustikka metsä- 89g39kcal0.4g5.7g0.5g3g
Kananmuna kuoreton 109g156kcal13.7g0.3g11.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 99g34kcal3g5g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g1886kcal73g210.6g79.2g16g
Valittu annoskoko520g943kcal36.5g105.3g39.6g8g
Annoskoko puolitettuna260g472kcal18.3g52.7g19.8g4g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558