Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen107g772kcal1.1g1.1g85.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai107g375kcal12.9g76.1g2.3g3.2g
Luumu kivetön, kuivattu 107g218kcal4.5g40.3g0.9g9.2g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g89g127kcal11.1g0.3g9.1g0g
Sokeri 107g435kcal0g107.1g0g0g
Leivinjauhe 2.7g4.7kcal0.1g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g3864kcal59.4g451.8g196.2g24.8g
Valittu annoskoko520g1932kcal29.7g225.9g98.1g12.4g
Annoskoko puolitettuna260g966kcal14.9g113g49.1g6.2g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278