Karppiunelmat

Uuni 150 astetta.

Sekoita makeutusaine ja voi ilmavaksi.

Lisää joukoon öljy ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Jos annat taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin siitä tulee "leivottavampaa", voit esim.

pyöritellä palloiksi, mutta ei ole pakollista.

Nostele lusikalla paperin päälle uunipellille (näistä tulee lastumaisia, joten pellille mahtuu esim. 4x4).

Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Huom, alkuperäisessä ohjeessa käytetty 1 dl sukrinia, kokeilin niin, että on karppisokeria sen verran, että vatkautuu, ja sitten n. 1 tl cologrania lisäksi.

Öljynä voi käyttää mitä tahansa, ja sen oikea kokonaismäärä on 0,5 dl, mulle sattui tässä pikku virhe, ja siksipä pikkuleivistä ei tullut ihan rapeita vaan vähän pehmeitä :)

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Tarina67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 95g692kcal1.1g0.4g77.5g0g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g95g0kcal0g0g0g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)1.3g4.9kcal0g1.2g0g0g
Seesamiöljy, Amoy57g514kcal0g0.1g57g0g
Mantelijauhe (Mauste sallinen), annos 10g95g554kcal20.9g19g48.2g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g64g197kcal10.8g34.3g1.8g8.3g
Leivinjauhe 6.4g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g41kcal0g10.1g0g0g
Hunaja 38g126kcal0.2g30.8g0g0g
Oliiviöljy 57g506kcal0g0g57.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g5291kcal66.6g196.6g483.4g16.6g
Valittu annoskoko520g2645kcal33.3g98.3g241.7g8.3g
Annoskoko puolitettuna260g1323kcal16.7g49.2g120.9g4.2g
Arvot/100g100g509kcal6.4g18.9g46.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301579