Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen80g27kcal2.7g3.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.5g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g48g169kcal0.8g42.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.6g11kcal0.4g2.2g0.3g1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g48g149kcal8.2g26g1.4g6.3g
Vehnäjauho, sunnuntai63g219kcal7.5g44.5g1.3g1.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g96g299kcal16.4g52.1g2.8g12.5g
Voi, normaalisuolainen (Valio)24g174kcal0.2g0.2g19.3g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g80g48kcal8g3.5g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen32g11kcal1.1g1.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu22g28kcal2.4g0.1g2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1g0.2kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl16g93kcal3.4g0.9g8.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1040g2466kcal102.2g359g70.8g47.2g
Valittu annoskoko520g1233kcal51.1g179.5g35.4g23.6g
Annoskoko puolitettuna260g617kcal25.6g89.8g17.7g11.8g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183