Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 549g783kcal68.6g1.6g56.2g0g
Sokeri 848g3441kcal0g847g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1164g210kcal6.5g29.1g4.7g8.1g
Rypsiöljy 599g5292kcal0g0g598.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1297g4449kcal132.1g907.7g15.6g45.4g
Leivinjauhe 33g58kcal1.7g12.6g0g0.2g
Ruokasooda 33g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl432g2766kcal60.5g14.7g272.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g20g73kcal0.7g15.9g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g106kcal0g26.3g0g0g
Rusina 200g583kcal5.6g119.9g1g19.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10400g35525kcal551.4g3949.6g1898g146.2g
Valittu annoskoko5200g17762kcal275.7g1974.8g949g73.1g
Annoskoko puolitettuna2600g8881kcal137.9g987.4g474.5g36.6g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980