Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen803g265kcal26.5g39.4g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g35g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g482g1687kcal8.2g429g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g36g112kcal4g21.7g2.5g10.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g482g1494kcal81.9g260.3g14g62.7g
Vehnäjauho, sunnuntai627g2193kcal75.2g444.9g13.2g18.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g964g2988kcal163.9g520.6g28g125.3g
Voi, normaalisuolainen (Valio)241g1735kcal1.9g1.9g192.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g803g482kcal80.3g34.5g2.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen321g106kcal10.6g15.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu219g275kcal24g0.7g19.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka16g64kcal0g15.9g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2kcal0g0.2g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl161g929kcal33.9g8.5g81.1g18.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10400g24667kcal1020.8g3586.6g707.4g471g
Valittu annoskoko5200g12333kcal510.4g1793.3g353.7g235.5g
Annoskoko puolitettuna2600g6167kcal255.2g896.7g176.9g117.8g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183