Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen669g221kcal22.1g32.8g0g0g
Hiiva 56g42kcal7.3g0.6g0.2g3.8g
Sokeri 474g1924kcal0g473.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g35kcal1.2g6.7g0.8g3.1g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 368g525kcal46g1.1g37.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1160g3980kcal118.2g811.9g13.9g40.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g167g1204kcal1.7g1.7g133.8g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)669g1271kcal2.7g307.8g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1115g625kcal94.8g55.8g2.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu446g268kcal4.5g20.1g17.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton67g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10416g20214kcal597.4g3426.2g412.8g95.2g
Valittu annoskoko5208g10107kcal298.7g1713.1g206.4g47.6g
Annoskoko puolitettuna2604g5054kcal149.4g856.6g103.2g23.8g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817