Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1069g642kcal16g139g1.1g9.6g
Bataatti, kuorittu 769g622kcal12.1g129.4g0.4g23.1g
Porkkanaraaste 200g1231g333kcal7.4g65.3g2.5g30.8g
Lanttu 1141g329kcal11.4g52.5g3.4g20.5g
Palsternakka 997g634kcal5g117.7g4g44.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10416g5120kcal103.8g1007.8g22.8g257.8g
Valittu annoskoko5208g2560kcal51.9g503.9g11.4g128.9g
Annoskoko puolitettuna2604g1280kcal26g252g5.7g64.5g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513