Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 315g57kcal1.8g7.9g1.3g2.2g
Vesi158g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g23g64kcal4.3g0g5g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow4.6g12kcal0.5g0.5g0.9g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1043g276kcal13.8g18.8g14.4g5.4g
Valittu annoskoko522g138kcal6.9g9.4g7.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna261g69kcal3.5g4.7g3.6g1.4g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615