Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1042g3574kcal106.1g729.1g12.5g36.5g
Sokeri 681g2764kcal0g680.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1068g7473kcal6.9g0g841.8g0g
Mustikka1603g534kcal8g102.6g6.4g52.9g
Kananmuna kuoreton 294g419kcal36.7g0.9g30.1g0g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g86kcal0g21.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 481g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10432g29792kcal318.2g3088.6g1781.6g179g
Valittu annoskoko5216g14896kcal159.1g1544.3g890.8g89.5g
Annoskoko puolitettuna2608g7448kcal79.6g772.2g445.4g44.8g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796