Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1216g8821kcal14.5g4.9g988.6g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 112g455kcal3.4g108.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 944g1185kcal103.8g2.5g85.1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1280g7680kcal307.2g84.5g691.2g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 816g2694kcal16.3g24.5g285.6g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl144g922kcal20.2g4.9g90.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g672g1048kcal2.7g255.4g2g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10432g45722kcal939.6g994.8g4286.4g11.2g
Valittu annoskoko5216g22861kcal469.8g497.4g2143.2g5.6g
Annoskoko puolitettuna2608g11431kcal234.9g248.7g1071.6g2.8g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223