Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 84g252kcal15g40.5g0.8g8.9g
Vesi, vesijohtovesi 334g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Naudanliha keskiarvo 42g64kcal8.1g0g3.5g0g
Sianliha keskiarvo 42g91kcal7.6g0g6.8g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1044g825kcal62g83g22.2g18.4g
Valittu annoskoko522g413kcal31g41.5g11.1g9.2g
Annoskoko puolitettuna261g206kcal15.5g20.8g5.6g4.6g
Arvot/100g100g79kcal5.9g8g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019