Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 30g217kcal0.4g0.1g24.3g0g
Sokeri 60g243kcal0g59.7g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g150g97kcal16.4g6.3g0.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai108g377kcal12.9g76.4g2.3g3.2g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g150g51kcal0.3g10.6g0.4g2.7g
Siirappi 15g45kcal0g11.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.8g17kcal0.2g3.8g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1044g2115kcal61g340.6g55.2g11.8g
Valittu annoskoko522g1057kcal30.5g170.3g27.6g5.9g
Annoskoko puolitettuna261g529kcal15.3g85.2g13.8g3g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175