Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 75g29kcal2.5g2.1g1.1g0g
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.2g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.4g0.2g8.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 147g504kcal15g102.9g1.8g5.1g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala98g314kcal14.7g57.8g2.5g9.8g
Margariini 60%, keskiarvo 75g402kcal0.2g0.3g45.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g7.5g4.8kcal0.3g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1044g2871kcal91.4g351.4g122.2g32.4g
Valittu annoskoko522g1435kcal45.7g175.7g61.1g16.2g
Annoskoko puolitettuna261g718kcal22.9g87.9g30.6g8.1g
Arvot/100g100g275kcal8.8g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116