Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g31g225kcal0.3g0.3g25g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g313kcal9.3g63.9g1.1g3.2g
Kauralese 19g67kcal3.4g8.5g1.4g3.3g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.8g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 62g40kcal2g3g2.2g0g
Parsakaali brokkoli 78g27kcal3.6g1.5g0.2g1.9g
Kirsikkatomaatti, suomalainen31g6.2kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Paprika keltainen 37g11kcal0.4g1.9g0.1g0.7g
Saksanpähkinä 19g127kcal2.8g0.6g12.2g3g
Kananmuna, omega, 1 kpl52g67kcal6.7g0.2g4.3g0g
Ruokakerma Valio 5%62g37kcal0.7g1.7g3.1g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl4.7g25kcal0.2g0.1g2.6g0.2g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta31g143kcal12.5g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1045g2189kcal84.6g168.2g124.6g25.4g
Valittu annoskoko523g1095kcal42.3g84.1g62.3g12.7g
Annoskoko puolitettuna261g547kcal21.2g42.1g31.2g6.4g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135472